• Посилання скопійовано

Чи буде відшкодування з ПДВ під час воєнного стану?

На період до припинення або скасування воєнного стану зупинено дію норми ПКУ, якою безпосередньо визначено терміни проведення таких перевірок та процедуру відшкодування. Тож бюджетного відшкодування під час війни не буде

Чи буде відшкодування з ПДВ під час воєнного стану?

Податківці повідомляє, Порядок визначення суми податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню), та строки проведення такого відшкодування встановлено ст. 200 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

Надання бюджетного відшкодування відповідно до абзацу другого п. 200.10 ст. 200 ПКУ здійснюється в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених п. 200.11 ст. 200 ПКУ, - за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до ПКУ.

В той же час, відповідно до п.п. 69.11 п. 69 підрозд. 10 розділ ХХ «Перехідні положення» ПКУ на період до припинення або скасування воєнного стану на території України зупинено дію пп. 200.10 - 200.12 ст. 200 ПКУ, якими безпосередньо визначено терміни проведення таких перевірок та процедуру відшкодування.

***

Читайте також: Як задекларувати ПЗ та ПК за лютий через воєнний стан та нереєстрації ПН й РК?

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»