• Посилання скопійовано

Внесено зміни до переліку ліків та медобладнання, які звільнено від оподаткування ПДВ

Передбачено звільнення від оподаткування ПДВ імпорту та/або операцій з постачання на митну територію України низки нових медичних виробів та деякого медобладнання

Внесено зміни до переліку ліків та медобладнання, які звільнено від оподаткування ПДВ

Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі вказав, що на засіданні КМУ 19 липня було прийняте рішення про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість. 

Передбачено звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та/або операцій з постачання на митну територію України ряду медичних виробів та деякого медичного обладнання.

Постановою №808 доповнено перелік  розділом такого змісту:

Обладнання для забезпечення «холодового ланцюга» та вимог інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я. Його можна переглянути за посиланням.

***

Читайте також: Які медтовари звільняються від ПДВ?

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»