• Посилання скопійовано

Масове блокування ПН: Мінфін напрацьовує зміни до Порядку

За словами Гетманцева, Мінфін має представити на поточному тижні проєкт щодо вдосконалення системи блокування ПН вбік пом’якшення критеріїв. Чекаємо на появу проєкту

Масове блокування ПН: Мінфін напрацьовує  зміни до Порядку

Нагадаємо, що з 14 жовтня почалося масове блокування ПН через впроваджені зміни до Порядку №1165. І тоді Гетманцев надав пораду щодо вимагання від ДПС пояснення причин блокування ПН/РК.Потім, 9 листопада, за підсумками зустрічі ДПС, Мінфін та Гетманцев домовились усунути проблеми масового блокування ПН шляхом внесення відповідних змін та удосконалень у роботу СМКОР.

А 18 листопада економіст повідомив результати 9 хвилі досліджень стану блокування ПН бізнесу з березня 2022 року. Станом на 18 листопада заблоковано 50% поданих на реєстрацію ПН. Ми наголошовували, що судячи з процентів блокування та відсутності навіть проєкту змін до Порядку №1165, владу все влаштовує.

І ось сьогодні Гетманцев у своєму пості в Телеграм-каналі вирішив зачепити проблему з практикою застосування оновленого Порядку №1165. Він наголосив, що через оновлені критерії блокування ПН кількість заблокованих накладних збільшилася удвічі. Статистика наступна: -У вересні кількість заблокованих накладних була — 0,8%- У листопаді така кількість зросла удвічі — 1,63%Але за його даними відсоток заблокованих накладних зараз вже йде на спад (станом на 18/11 заблоковано 1,12% накладних).

Наразі у Комітеті за проханням бізнесу влада вже провела декілька зустрічей з представниками бізнесу, експертами та Мінфіном як ініціатором змін щодо вдосконалення системи блокування податкових накладних вбік пом’якшення критеріїв. Так от за позицією Гетманцева, відповідні зміни повинні бути представлені Мінфіном цього тижня. Чекаємо на появу проєкту. 

Але всі ми знаємо, що після появи проєкту змін, їх ще має затвердити КМУ на своєму засіданні. А відповідна постанова має ще бути офіційно опублікована, аби почала працювати. Тож все це займе час. І якою буде доля тих ПН, які були заблоковані з 14 жовтня, теж невідомо.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»