• Посилання скопійовано

На початку квітня можуть знову змінити правила блокування ПН

Гетманцев анонсував, що на початку квітня на платників ПДВ чекають чергові позитивні зміни до Постанови №1165 щодо «ретроспективної ризиковості» платників та інших суттєвих норм

На початку квітня можуть знову змінити правила блокування ПН

Нагадаємо, що з 11 січня 2023 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів №1428, яка вирішила проблему блокування податкових накладних, у яких обсяг постачання не перевищує 5 тис. грн.

А 10 березня Рада омбудсмена навела докладний звіт щодо результатів розслідування роботи СМКОР. Вона рекомендує встановити обмеження за рівнем максимально допустимого зупинення ПН/РК: за кількістю платників або за кількістю ПН/РК. Про це ми писали тут.

Потім зʼявилася інформація від Гетманцева, що до кінця березня відбудеться черговий перегляд критеріїв, за якими здійснюється призупинення реєстрації ПДВ-накладних.

За словами Гетманцева, відбудеться пом'якшення критеріїв, на підставі яких платникам податків надається ризиковий статус. Такий статус згодом обертається для компанії тим, що вона взагалі не може здійснити реєстрацію ПН.

Наразі ж 22 березня пройшла зустріч бізнесу, ДПС та комітету ВРУ з податкової політики. Про це розповів у своєму пості в Телеграм-каналі Гетманцев.

Окремо він анонсував, що на початку квітня на платників ПДВ чекають чергові позитивні зміни до Постанови №1165 щодо «ретроспективної ризиковості» платників та інших суттєвих норм.

Поки що на сайті Мінфіну немає проєкту відповідної постанови. Про це ми повідомимо окремо.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»