• Посилання скопійовано

УВАГА! З 8 липня блокувати ПН будуть за новим порядком: опубліковано постанову

Уряд запровадив автоматичне розблокування ПН та РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за виконання певних умов. 8 червня Постанову №574 опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Але її норми, крім окремої, почнуть діяти тільки з 8 липня

УВАГА! З 8 липня блокувати ПН будуть за новим порядком: опубліковано постанову

Дуже довго готувала влада зміни до Порядку блокування ПН, обіцяли їх запровадити ще у квітні 2023 року. І ось сьогодні, 2 червня, на черговому засіданні КМУ затверджено Постанову щодо змін до Порядку №1165.

7 червня на сайті КМУ нарешті оприлюднено текст Постанови №574 від 02.06.2023. З її текстом можна ознайомитися тут

Постанова №574 набирає чинності через 30 днів з дня її опублікування, крім норми щодо автоматичної реєстрації зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування таблиці даних за виконання певних умов. Ця норма діятиме з наступного дня за днем набрання чинності цією постановою. 

8 червня Постанову №574 опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Відповідно її норми, крім окремої, почнуть діяти з 8 липня.

Аналіз змін наведемо в окремій аналітиці. 

Але Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вже виклав короткий зміст змін. Їх наводимо далі.

Передбачено автоматичну реєстрацію ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення.

Передбачено автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за виконання певних умов. 

Визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП.

Визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.

У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»