• Посилання скопійовано

З 20 червня діють зміни до критеріїв ризиковості платників ПДВ

Затвердженою постановою КМУ внесено зміни до умов відповідності платника ПДВ критеріям ризиковості. Тепер таким критерієм є відсутність у юрособи відкритих рахунків не тільки у банках, але й у небанківському надавачу платіжних послуг. Зміни діють з 20 червня

З 20 червня діють зміни до критеріїв ризиковості платників ПДВ

Нещодавно КМУ вже змінював Порядок блокування ПН. Тоді Уряд запровадив автоматичне розблокування ПН та РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за виконання певних умов. 8 червня Постанову №574 опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Але її норми, крім окремої, почнуть діяти тільки з 8 липня. Про це ми писали тут

Але чомусь у той момент забули включити одну правку до Порядку. А от на засіданні КМУ 16 червня це виправили.

Так, за інформацією Тараса Мельничука, КМУ вніс зміни до додатка 1 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Змінами встановлено відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку у разі відсутності у платника податку - юридичної особи відкритих рахунків у банківських установах, крім рахунків в органах Казначейства, шляхом доповнення інформацією щодо відсутності відкритих рахунків у небанківському надавачу платіжних послуг. Ці зміни внесено у п. 5 додатку 1 до Постанови №1165.

З текстом Постанови КМУ від 16.06.2023 №603 можна ознайомитися тут. Постанову №603 було опубліковано в "Урядовому курʼєрі" від 20.06.2023. Тож оновлений критерій почав діяти з цієї дати.

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»