• Посилання скопійовано

Скільки платників ПДВ віднесено до ризикових: статистика від ДПС

Станом на 01.11.2023 кількість ризикових платників – 29 184, що становить 19% (у минулому періоді також 19%) до всіх платників, які подавали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН

Скільки платників ПДВ віднесено до ризикових: статистика від ДПС

Южаніна отримала відповідь від ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у жовтні  2023 року.

У жовтні триває тенденція до зменшення кількості платників ПДВ в Україні. Проте у жовтні їхня кількість найменше зменшилась у 2023 році (-102 платника) та станом на 1 листопада становить 251 тис. платників ПДВ (91% юридичних осіб, 9% фізичних осіб). За жовтень 2023 року майже 156 тис. платників (62% від загальної кількості) подали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН, при цьому порівняно з вереснем: кількість таких платників збільшилась лише на 1%; кількість ПН/РК, поданих на реєстрацію, зросла несуттєво (+0,3%); сума ПДВ зросла на 2%. При цьому зростання цих показників було меншим ніж у минулому періоді, і така тенденція зберігається.

 

Кількість ризикових платників ПДВ 

Станом  на 01.11.2023 кількість ризикових платників – 29 184, що становить 19% (у минулому періоді також 19%) до всіх платників, які подавали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН. Однак перелік ризикових у жовтні збільшився на 88 платника до минулого місяця:

  • 634 платники було включено до переліку ризикових; 
  • 545 платників були виключені з переліку ризикових, у тому числі: 497 за рішенням комісій; 12 автоматично (контрагенти платника); 35 за рішенням суду. 

Платники намагались довести ДПС свою «неризиковість», проте стабільно більша частина платників отримує негативні рішення регіональних комісій: 

  • 779 платників подали копії документів до комісії  регіонального рівня з метою виключення з переліку ризикових; 
  • 485 платників отримали рішення комісій регіонального рівня про НЕвідповідність платника критеріям; 
  • щодо 1088 платників комісією регіонального рівня було прийнято рішення про відповідність платника критеріям ризиковості.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»