• Посилання скопійовано

Скільки ПН та РК було заблоковано у квітні 2024 року?

У квітні 23 тисячам платників (15% до тих, які подавали ПН/РК на реєстрацію) було заблоковано 175 тисяч ПН/РК на суму ПДВ 4 млрд 114 млн грн

Скільки ПН та РК було заблоковано у квітні 2024 року?

В окремій новині ми вже зазначали, що на своє депутатське звернення Южаніна отримала інформацію від ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у квітні 2024 року.

В окремому її пості у Телеграм-каналі тепер йдеться про кількість ПН та РК, які було заблоковано у квітні 2024 року. 

Так, у  квітні 23 тисячам платників (15% до тих, які подавали ПН/РК на реєстрацію) було заблоковано 175 тисяч ПН/РК на суму ПДВ 4 млрд 114 млн грн.

При цьому з січня 2024 є тенденція до зменшення кількості таких платників, проте у квітні порівняно з березнем: 

  • кількість заблокованих ПН/РК збільшилась на 4%;
  • сума ПДВ у заблокованих ПН/РК зросла на 5%;   
  • 18,8 тисячі платників подали копії документів для розблокування 136 тис. ПН/РК на суму 3,3 млрд грн. 18,6 тис. платників за результатами рішень комісій ДПС  були зареєстровані зупинені раніше 137 тис. ПН/РК на суму 3,2 млрд грн. 

У квітні після виключення платника з переліку ризикових автоматично зареєстровані в ЄРПН зупинені 7 313 ПН/РК (лише 4% від заблокованих РН/РК) від 201 платника (лише 0,9 % кількості платників, яким заблоковано ПН/РК). 

За рішенням суду у квітні 642 платникам було зареєстровано 2 107 ПН/РК. Слід зазначити, що у 2024 році щомісяця в середньому 670 платникам за рішеннями судів відновлюють реєстрацію ПН/РК. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»