• Посилання скопійовано

Результати роботи СМКОР у травні 2024 року: цифри від ДПС

Станом на 01.06.2024 кількість ризикових платників становить майже 32 тис. (20% до всіх платників, які реєстрували ПН/РК). Перелік ризикових платників у травні збільшився

Результати роботи СМКОР у травні 2024 року: цифри від ДПС

На своє депутатське звернення Южаніна отримала інформацію з ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у травні 2024 року. Про це вона повідомила  у своєму Телеграм-каналі.  

В Україні кількість платників ПДВ станом на 01.06.2024 становить 246 тис. (91% юридичних осіб, 9% фізичних осіб). У травні 2024 року майже 155 тис. платників (63% від загальної кількості)  подали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН, при цьому порівняно з квітнем 2024 (про це ми писали тут):

  • кількість таких платників майже не змінилась;
  • кількість ПН/РК збільшилась на 3%;
  • сума ПДВ у ПН/РК зросла на 1%.

 

Ризикові платники ПДВ 

Станом  на 01.06.2024 кількість ризикових платників становить майже 32 тис. (20% до всіх платників, які реєстрували ПН/РК). 

Перелік ризикових платників у травні збільшився, і тенденція до зростання кількості ризикових платників зберігається з вересня 2023 року, тобто за 10 місяців податкова визнала ризиковими 3 тис. платників.

На це, безумовно, впливає стала негативна практика регіональних комісій за результатами розгляду документів платників про їх «НЕризиковість» приймати більшість  рішень про відповідність платника критеріям ризиковості. 

Так, регіональні комісії приймають рішення НЕ на користь платників у 4 рази більше, ніж позитивних для платника. 

При цьому щомісяця більше 50 платників виключається з ризикових за рішеннями судів та в межах 10 платників — за результатами адміноскарження

Норми Постанови КМУ №1165 щодо адміністративного оскарження рішень про ризиковість платника не набули реального практичного застосування, бо у травні оскаржили такі рішення лише 26 платників (у квітні — 21, у березні — 27, у лютому — 24, у січні — 19).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»