• Посилання скопійовано

Скільки ПН та РК було заблоковано у червні 2024 року?

ДПС повідомила, що в червні 2024 року 21 тис. платників ПДВ було заблоковано 238 тис. податкових накладних / розрахунків коригування на загальну суму ПДВ 4,4 млрд грн

Скільки ПН та РК було заблоковано у червні 2024 року?

В окремій новині ми вже зазначали, що на своє депутатське звернення Южаніна отримала інформацію від ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у червні 2024 року. В  її окремому пості у Телеграм-каналі йдеться про кількість ПН та РК, які було заблоковано у червні 2024 року. 

Тож про кількість ризикових платників ПДВ ми вже дізналися, тепер поговоримо про наслідки – блокування реєстрації ПН/РК

За даними від ДПС, у  червні 21 тис. платників (14% до тих, які подавали ПН/РК на реєстрацію) було заблоковано 238 тис. ПН/РК на суму ПДВ 4,4 млрд грн, при цьому порівняно з травнем кількість заблокованих ПН/РК збільшилась на 9%, а сума ПДВ – на 8%.

17 тис. платників подали копії документів для розблокування 155 тис. ПН/РК на суму 3 млрд грн.

За результатами рішень комісій ДПС  були зареєстровані зупинені раніше 138 тис. ПН/РК на суму 2,6 млрд грн.

У червні після виключення платника з переліку ризикових автоматично зареєстровано в ЄРПН зупинені 27 тис. ПН/РК від 225 платників.

За рішенням суду у червні 498  платникам було зареєстровано 1 557  ПН/РК. 

Таким чином, і тут ми бачимо, що звернення до суду підвищує шанси платників ПДВ на розблокування ПН/РК. А вже що стосується зняття статусу ризиковості як підстави для блокування, то звернення до суду є в рази ефективнішим. 

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»