• Посилання скопійовано

Кабмін оновив Порядок блокування реєстрації ПН та РК

Порядок №1165 доповнено ознаками безумовної реєстрації ПН та РК на операції з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та уточнено механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій. Але ці правила поки не працюють

Кабмін оновив Порядок блокування реєстрації ПН та РК

18 жовтня 2024 року Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Про це повідомив Т. Мельничук.

Зроблено це з метою забезпечення реалізації положень Закону №3706-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану» у частині проведення автоматизованого моніторингу відповідності критеріям оцінки ступеня ризиків податкових накладних/розрахунків коригування, у яких відображено операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення.

Зокрема, Порядок №1165 доповнено новими нормами, що визначають ознаки безумовної реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, у яких відображено операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та уточнено механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій.

Поки що текст постанови не оприлюднений. Про проєкт ми раніше писали ось тут.

Зауважимо, що поки не буде введено самого режиму експортного забезпечення, ці норми Порядку не будуть діяти на практиці.

Нагадаємо також, що з 1 жовтня діють нові форми ПН і РК, а також декларації з ПДВ разом з додатками. До них також зміни внесено через нові правила експорту агропродукції. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь