• Посилання скопійовано

З 21 листопада діятиме оновлений Порядок блокування реєстрації ПН та РК

Порядок №1165 доповнено ознаками безумовної реєстрації ПН та РК на операції з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та уточнено механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій. Але ці правила поки не працюють

З 21 листопада діятиме оновлений Порядок блокування реєстрації ПН та РК

18 жовтня 2024 року Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Про це повідомив Т. Мельничук.

Зроблено це з метою забезпечення реалізації положень Закону №3706-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану» у частині проведення автоматизованого моніторингу відповідності критеріям оцінки ступеня ризиків податкових накладних/розрахунків коригування, у яких відображено операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення.

Зокрема, Порядок №1165 доповнено новими нормами, що визначають ознаки безумовної реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, у яких відображено операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та уточнено механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій.

Саме такі зміни містяться у Постанові від 18.10.2024№1187. Вона набирає чинності через 30 к.дн. з дня опублікування. Її опубліковано 22 жовтня в "Урядовому курʼєрі". Відповідно її норми діятимуть з 21 листопада.

Зауважимо, що доки не буде запроваджено самого режиму експортного забезпечення, ці норми Порядку на практиці не діятимуть.

Нагадаємо також, що з 1 жовтня діють нові форми ПН і РК, а також декларації з ПДВ разом з додатками. До них також зміни внесено через нові правила експорту агропродукції. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»