• Посилання скопійовано

У разі виплати дивідендів фізособам авансовий внесок з податку на прибуток не справляється

Чи справляється авансовий внесок з податку на прибуток при виплаті дивідендів нерезиденту-фізособі?

Відповідно до пп. 153.3.2 п. 153.3 ст. 153 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок з податку в розмірі ставки, встановленої п. 151.1 ст. 151 ПКУ, нарахованої на суму дивідендів, що фактично виплачуються, без зменшення суми такої виплати на суму такого податку. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

Згідно з абз. «а» пп. 153.3.5 п. 153.3 ст. 153 ПКУ зазначений авансовий внесок не справляється у разі виплати дивідендів фізичним особам. Отже, у разі виплати дивідендів фізичним особам, у тому числі нерезидентам — фізичним особам, авансовий внесок з податку на прибуток підприємств, передбачений пп. 153.3.2 п. 153.3 ст. 153 ПКУ, не справляється.

 

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»