• Посилання скопійовано

Використання сільгосппідприємством коштів, які залишилися на спеціальному рахунку в банку

Чи має право сільськогосподарське підприємство, у якого анульовано свідоцтво про реєстрацію його як суб’єкта спеціального режиму оподаткування, на використання коштів, що залишилися на спеціальному рахунку, відкритому в установі банку?

Відповідно до п. 209.12 ст. 209 Податкового кодексу свідоцтво про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування підлягає анулюванню в разі, якщо таке підприємство:

подає заяву про зняття його з реєстрації як суб’єкта спеціального режиму оподаткування та/або заяву про його реєстрацію як платника зазначеного податку на загальних підставах;

підлягає реєстрації платником податку на загальних підставах;

припиняється шляхом ліквідації або реорганізації;

не подає податкової звітності протягом останніх 12 послідовних звітних податкових періодів.

У таких випадках сільськогосподарське підприємство зобов’язане повернути органу ДПС свідоцтво про реєстрацію як суб’єкта спеціального режиму оподаткування.

Пунктом 2 Порядку №11 визначено, що якщо таке свідоцтво анульовано відповідно до п. 209.12 ст. 209 Податкового кодексу, сільськогосподарське підприємство зобов’язане в місячний строк закрити спеціальний рахунок.

У разі якщо у сільськогосподарського підприємства, у якого свідоцтво про реєстрацію його як суб’єкта спеціального режиму оподаткування анульовано, на спеціальному рахунку, відкритому в установі банку, залишилися кошти, то таке підприємство має право використати їх за цільовим призначенням. При цьому в разі нецільового використання цих коштів таке підприємство несе відповідальність згідно із законодавством.

Теги: сільське господарство, податок на прибуток, банки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»