• Посилання скопійовано

Витрати на аудиторські послуги належать до адміністративних витрат

Чи включається до складу витрат підприємства сума коштів, сплачених аудиторській фірмі за роз’яснення окремих статей Податкового кодексу?

У разі якщо підприємство отримує (або отримуватиме) консультаційні послуги від аудиторської фірми для забезпечення ведення господарської діяльності, то відповідно до абзацу «г» пп. 138.10.2 ст. 138 ПКУ такі витрати можна включати до складу адміністративних витрат, спрямованих на обслуговування та управління підприємством у періоді їх здійснення за умови документального підтвердження таких витрат (п. 138.2 ст. 138 ПКУ).
Документальним підтвердженням зазначених витрат можуть бути договір про надання аудиторських послуг, квитанції, платіжні доручення та інші документи на отримання й оплату таких послуг тощо.

«Вісник податкової служби України», від 13.07.2012 р.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»