• Посилання скопійовано

Собівартість безоплатно переданих товарів можна включити до витрат

Платник податку на прибуток безоплатно передав товари неплатнику податку на прибуток. Чи можна собівартість цих товарів включити до витрат звітного періоду?

Так, можна, оскільки відповідно до п. 138.4 Податкового кодексу України витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг.
Враховуючи те, що при безоплатній передачі товарів у підприємства виникає дохід за звичайною ціною, собівартість таких товарів враховується у складі витрат при визначенні об’єкта оподаткування.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»