• Посилання скопійовано

Увага! Зміни у сплаті податку на прибуток з 2013 року

Лист ДПСУ від 03.10.2012 р. №4975/0/71-12/15-1217 «Щодо запровадження нових підходів в адмініструванні податку на прибуток»

ДПСУ нагадує, що з 1 січня 2013 року до ПКУ буде внесено зміни, зокрема щодо строків сплати податкових зобов'язань, що насамперед спричинить зміну методики адміністрування податку на прибуток.
Так, передбачено, що платники податку на прибуток щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у розмірі не менше 1/12 нарахованої суми податку за попередній звітний рік без подання податкової декларації.
Платники податку, які зареєстровані протягом звітного року (новостворені), сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному році без подання податкової декларації за звітні періоди (календарний квартал, півріччя та дев'ять місяців) та не сплачують авансового внеску.
Платники податку, в яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний період не перевищують 10 мільйонів гривень, та неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до органів ДПС за звітний рік, і не сплачують авансових внесків.
У разі якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками I кварталу звітного року не отримав прибутку або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за I квартал. Відповідно, такий платник податку авансових внесків у IIIV кварталах звітного року не здійснює, а податкові зобов'язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками I півріччя, трьох кварталів та за рік, яка подається до органу ДПС.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»