• Посилання скопійовано

Для сплати авансових внесків у 2013 р. базовим показником для нарахування буде 2012 р.

Для яких платників податку на прибуток передбачено авансовий внесок з податку на прибуток?

Починаючи зі звітності з 01.01.2013 р. платники податку на прибуток (крім новостворених, виробників сільськогосподарської продукції, неприбуткових установ та організацій, платників податку, в яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 млн грн) щомісяця зобов’язані сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і строки, встановлені для місячного податкового періоду.

Авансовий внесок розраховується у розмірі не менш ніж 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік.

Для сплати авансових внесків у 2013 році базовим показником для нарахування авансових внесків буде 2012 рік.

Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків визначається починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому визначено граничний строк подання річної податкової декларації.

Крім цього, абзацом 2 п. 2 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ передбачено, що платники податку на прибуток підприємств, які починаючи з 2013 року подають річну податкову декларацію відповідно до пп. 57.1 ПКУ, сплачують у січні — лютому 2013 року авансовий внесок у розмірі, що дорівнює 1/9 частині податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за 9 місяців 2012 року, і сплачують протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»