• Посилання скопійовано

Витрати на ремонт ОЗ не амортизуються

Лист ДПСУ від 28.11.2012 р. №9969/71-12/15-1417

Витрати на ремонт ОЗ не амортизуються

ДПСУ зазначає, що при визначенні вартості об'єктів основних фондів станом на 01.04.2011 року не враховуються суми витрат, пов'язаних з ремонтом та поліпшенням основних фондів в межах 10 %, які раніше були віднесені до складу валових витрат, і вдруге не приймають участь при визначенні амортизації.

Суми, відображені у складі витрат платника податку, у тому числі в частині амортизації необоротних активів, не підлягають повторному включенню до складу його витрат (п. 138.3 ПКУ).

Таким чином, суми витрат на поліпшення основних засобів та суми прискореної амортизації, які були віднесені платником до складу валових витрат до 01.01.2011, не підлягають амортизації після цієї дати та повторно не включаються до витрат при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток. 

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»