• Посилання скопійовано

У всіх, хто сплатив авансові внески з податку на прибуток, виникла недоїмка, проте санкцій не буде

Лист ДПС у Сумській області від 22.01.2013 р. №596/7/15-105

У всіх, хто сплатив авансові внески з податку на прибуток, виникла недоїмка, проте санкцій не буде

Ми вже повідомляли про відкриття нових бюджетних рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток (Відкрито нові рахунки для сплати авансових внесків з податку на прибуток >>). 

Нові рахунки було відкрито після того, як платники податку на прибуток сплатили січневий авансовий внесок. Отже, виникла ситуація, за якою авансові внески з податку на прибуток було сплачено до 18.01 на основні рахунки, а в особових рахунках платників зобов’язання з авансових внесків проведено з використанням нових кодів. Отже, у всіх, хто вчасно сплатив авансовий внесок на основний рахунок з податку на прибуток, виникла недоїмка.

У зв’язку з цим на селекторній нараді структурні підрозділи ДПІ зобов’язали здійснити такі заходи:

1. Провести інвентаризацію сплачених на основні коди у січні поточного року сум податку на прибуток щодо виділення серед них авансових внесків.

2. За результатами проведеної інвентаризації підготувати переліки платників, які сплатили авансові внески (1/9) до 18.01.2013 р. (включно), та надати їх підрозділам погашення податкового боргу. До таких платників заходи щодо примусового стягнення не застосовуватимуться.

3. Провести роз'яснювальну роботу з кожним платником щодо необхідності подання заяви на перекидання сплачених у січні 2013 р. авансових внесків з основного коду на новий код.

4. У випадках коли платник здійснив сплату авансових внесків до 18.01.2013 р. (включно), сума штрафних санкцій, розрахованих за період з 19.01.2013 р. до дати зарахування на новий код, належить до анулювання.

5. У випадку коли платник не здійснив у строк (до 18.01.2013 р. включно) сплату авансових внесків або здійснив її не в повній сумі, то за весь період несплати нараховується штрафна санкція і пеня, незалежно від того, була у нього на основному коді переплата чи ні.

Платників має бути негайно персонально повідомлено про необхідність сплати авансових внесків під нарахування на нових кодах. Ця вимога стосується особливо тих платників, які не сплатили авансові внески, розраховуючи використати наявну переплату.

6. Підприємствам, щодо яких введено мораторій на задоволення вимог кредиторів і які подавали декларацію за 9 місяців 2012 року з нарахуваннями податку на прибуток, нарахування авансових внесків за новими кодами проводяться у загальному порядку. У випадку проведення ліквідаційної процедури авансові внески мають бути сплачені до дати зняття платника з податкового обліку.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»