• Посилання скопійовано

Непроплата казначейством грошових коштів не є підставою для ненарахування податку на прибуток

Лист Мінфіну від 21.03.2013 р. №3272/5/15-14-16

Непроплата казначейством грошових коштів не є підставою для ненарахування податку на прибуток

Мінфін зазначив, що Податковий кодекс України  не передбачає касового методу для визнання доходів при розрахунках за бюджетні кошти, а облік здійснюється за методами "нарахувань" та "співставлень", передбаченими відповідними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

Згідно з п. 137.4 ст. 137 ПКУ датою отримання доходів є звітний період, у якому такі доходи визнаються незалежно від фактичного надходження коштів. Дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар, а дохід від надання послуг та виконання робіт - за датою складення акта або іншого підтверджуючого документа. Отже, доходи враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування в момент їх виникнення незалежно від сплати грошових коштів.

Таким чином, на думку Мінфіну, непроплата грошових коштів Державною казначейською службою України не є підставою для ненарахування податкових зобов'язань з податку на прибуток.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»