• Посилання скопійовано

Як уточнити авансові внески з податку на прибуток

При уточненні сум щомісячних авансових внесків обов’язково слід заповнювати спеціальну таблицю «Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків», що міститься у таблиці 2 додатка ВП до Декларації

Як уточнити авансові внески з податку на прибуток

Платник податку на прибуток, який виявив помилки у річній декларації з цього податку, які призвели до заниження задекларованих зобов’язань з податку на прибуток, повинен подати уточнену річну декларацію і змінити задекларовані податкові зобов’язання та відповідно уточнити суми авансових внесків.

Суми збільшення податкових зобов’язань за авансовими внесками з податку на прибуток у разі самостійного виправлення помилок відображаються у рядку 34 Декларації, затвердженої наказом Міндоходів від 30.12.2013 р. №872.

Розрахунок виправлення помилок, допущених у раніше поданих Деклараціях, здійснюється в Додатку ВП до Декларації, який має дві таблиці.

В таблиці 1 здійснюється розрахунок податкових зобов’язань з врахуванням помилок у звітному (податковому) періоді, наступному за періодом, за який виявлено помилку.

У таблиці 2 відображаються результати самостійного виправлення помилок.

Зазначена таблиця складається ще з однієї спеціальної таблиці, у якій здійснюється уточнення авансових внесків у результаті виправлення помилок за місяцями.

Зокрема, у клітинках рядка 1 навпроти місяців, авансові внески за якими уточнюються та термін сплати яких не минув, проставляється позначка «+».

У рядку 2 у клітинках навпроти місяців, в яких не проставлено позначку «+» у рядку 1, зазначається сума авансових внесків без врахування уточнень (до виправлення помилок). В інших клітинках рядка 2 навпроти місяців, в яких проставлено позначку «+», зазначаються суми уточнених авансових внесків після виправлення помилок.

Тобто при уточненні сум щомісячних авансових внесків обов’язково слід заповнювати спеціальну таблицю «Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків», що міститься у таблиці 2 додатка ВП до Декларації.

За заниження суми податкового зобов’язання за попередній рік та суми авансових внесків поточного року платник податку зобов’язаний нарахувати та сплатити штрафні санкції в порядку, передбаченому статтею 50 Податкового кодексу України.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»