• Посилання скопійовано

Якщо сума дивідендів не перевищує об`єкт оподаткування, авансовий внесок не сплачують

При виплаті дивідендів за результатами 2013-2014 рр. авансовий внесок із податку на прибуток не нараховується, якщо суми таких дивідендів не перевищують значення об`єкта оподаткування за відповідні періоди, грошові зобов`язання щодо яких задекларовані та погашені

Якщо сума дивідендів не перевищує об`єкт оподаткування, авансовий внесок не сплачують

У листі від 20.11.2015 р. №24734/6/99-99-19-02-02-15 податківці роз'яснили, що при визначенні суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, на яку нараховується авансовий внесок з податку на прибуток, над значенням об’єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, необхідне одночасне дотримання двох умов:

В іншому випадку авансовий внесок з податку на прибуток нараховується на всю суму дивідендів.

Отже, при виплаті дивідендів у 2015 році за результатами 2013 та 2014 років авансовий внесок із податку на прибуток не нараховується, якщо суми таких дивідендів не перевищують значення об`єкта оподаткування за відповідні періоди, грошові зобов`язання щодо яких задекларовані та погашені.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»