• Посилання скопійовано

Транспортне експедирування: чи потрібно коригувати фінрезультат на курсові різниці?

Податківці розглянули питання щодо відображення при розрахунку доходів і витрат курсових різниць від операцій в іноземній валюті у межах договору транспортного експедирування

Транспортне експедирування: чи потрібно коригувати фінрезультат на курсові різниці?

ДФС у м. Києві у листі 18.03.2016 р. №6572/10/26-15-12-05-11 нагадує, що згідно з пп. 134.1.1 ПКУ об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку) на різниці, які виникають відповідно до положень розділу III ПКУ.

Різниці, які виникають при коригуванні фінансового результату до оподаткування, встановлені статтями 138-140 ПКУ і не передбачають коригування фінансового результату на суми курсових різниць від операцій в інвалюті у межах договору транспортного експедирування.

Водночас податківці рекомендують з питання правильності відображення у бухобліку операцій, виражених в іноземній валюті за договорами транспортного експедирування,  звертатись до Міністерства фінансів України.

Це правило діє  й при здійсненні інших видів діяльності. Докладніше про це читайте тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»