• Посилання скопійовано

Кошти надійшли на поточний рахунок банку, який ліквідується: нюанси обліку

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо визначення доходів у вигляді коштів, що надійшли на поточний рахунок банку, який ліквідується,

Кошти надійшли на поточний рахунок банку, який ліквідується: нюанси обліку

ДФСУ у листі від 25.03.2016 р. №6574/6/99-99-19-02-02-15 зазначила, що операції з надходження коштів за надані послуги на поточний рахунок банку, який ліквідується, що залишилися у цьому банку, відображаються згідно з правилами бухобліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

Водночас податківці нагадують, що п. 139.2 ПКУ передбачено різниці, що виникають при формування резервів сумнівних боргів.

Згідно з пп. 139.2.1 ПКУ, фінансовий результат до оподаткування збільшується:

  • на суму витрат від списання дебіторської заборгованості, яка не відповідає ознакам, визначеним пп. 14.1.11 ПКУ, понад суму резерву сумнівних боргів;
  • на суму витрат на формування резерву сумнівних боргів.

У разі списання безнадійної дебіторської заборгованості за рахунок резерву сумнівних боргів, фінансовий результат до оподаткування, який визначений у фінансовій звітності, не підлягає зменшенню на суму списаної заборгованості.

При цьому, на суму витрат від списання понад суму резерву сумнівних боргів дебіторської заборгованості, яка не відповідає ознакам, встановленим пп. 14.1.11 ПКУ, підлягає збільшенню фінансовий результат до оподаткування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»