• Посилання скопійовано

Головне науково-експертне управління ВРУ за введення податку на виведений капітал

Головне науково-експертне управління не бачить юридичних перешкод для прийняття законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на виведений капітал за основу

Головне науково-експертне управління ВРУ за введення податку на виведений капітал

14 вересня 2018 року Головне науково-експертне управління надало висновок (завантажити) на проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал» (законопроект №8557).

У ньому зазначено, що Головне управління не вбачає юридичних перешкод для прийняття даного законопроекту за основу.

На їхню думку, прийняття чи неприйняття запропонованого проекту є питанням доцільності і має вирішуватись Верховною Радою  з урахуванням усіх існуючих наразі чинників (в тому числі ризиків), пов’язаних із зміною моделі оподаткування господарюючих суб’єктів.

Враховуючи наявність потенційних бюджетних ризиків, слабку прогнозованість їх дії в часі та, відповідно, наслідків запровадження нової моделі оподаткування господарюючих суб’єктів, рішення щодо внесеного законопроекту може прийматися виключно після надання його належного фінансово-економічного обґрунтування з відповідними розрахунками та визначення дієвих компенсаторів бюджетних втрат з метою недопущення зменшення фінансування важливих бюджетних програм.

При цьому для прийняття виваженого рішення щодо внесеного законопроекту обов’язково слід отримати експертний висновок Уряду.

Також ГУ звернуло увагу нардепів на необхідність дотримання принципу стабільності податкового законодавства, за яким «зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року».

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»