• Посилання скопійовано

За яких умов введуть податок на виведений капітал? – позиція експерта

Податок на виведений капітал може бути введено лише, якщо буде досягнута домовленість КМУ з МВФ щодо зміни бази оподаткування

За яких умов введуть податок на виведений капітал? – позиція експерта

Інформаційне агенство «УНІАН» розповідає, що законопроект про введення в Україні податку на виведений капітал може бути прийняти лише в тому випадку, якщо буде досягнута домовленість Кабінету міністрів з Міжнародним валютним фондом щодо зміни бази оподаткування підприємств.

Про це під час брифінгу заявив виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

«Ми розуміємо, що діюча програма з Міжнародним валютним фондом прямо обмежує можливості зміни бази оподаткування підприємств, фінансових результатів підприємств. Тільки у випадку, якщо між МВФ і урядом будуть досягнуті домовленості про таку зміну, ухвалення цього законопроекту є реалістичним», – сказав він.

Експерт додав, що основне протистояння відбувається між бізнесом, який хоче платити менше податків і підтримує ініціативу, а також Мінфіном та МВФ, які шляхом стримування можливого економічного зростання хочуть забезпечити фінансову стабільність в країні.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 31 жовтня минулого року заявив на зустрічі з представниками бізнесу, що не збирається відмовлятися від ідеї запровадження податку на виведений капітал. За його словами, якщо раніше МВФ однозначно виступав проти запровадження такого податку в Україні, то зараз сприймає цю ідею вже більш позитивно, і вся проблема полягає у розробці компенсаторних механізмів і прорахунку бюджетних ризиків.

Разом з тим, ключовий кредитор України – Міжнародний валютний фонд виступив проти введення цього податку без компенсації втрат держбюджету.

За оцінками експертів, введення податку на виведений капітал замість існуючого в Україні податку на прибуток у перший рік призведе до втрат бюджетних доходів у розмірі від 1,2% до 1,5% ВВП, що становить від 37 до 47 мільярдів гривень.

Міністерство фінансів України вважає реальним впровадження податку на виведений капітал замість діючого податку на прибуток без загрози для фіскальної стабільності України з 2019 року поки тільки для малого і середнього бізнесу з річним обсягом доходу до 200 мільйонів гривень.

***

Читайте також:

Усі новини на тему >>>

Джерело: УНІАН

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»