• Посилання скопійовано

Подальше затягування з розглядом законопроекту може призвести до незапровадження ПнВК з 1 січня 2020 р., - Южаніна

За словами Южаніної, бізнесу ще потрібно адаптуватися до нової системи корпоративного оподаткування

Подальше затягування з розглядом законопроекту може призвести до незапровадження ПнВК з 1 січня 2020 р., - Южаніна

Подальше затягування з розглядом законопроекту може призвести до унеможливлення запровадження ПнВК з 1 січня 2020 р., оскільки бізнесу ще потрібно адаптуватися до нової системи корпоративного оподаткування, - про це повідомляє Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці в Facebook.

«Попри важливість усіх законопроектів, запропонованих народними депутатами для розгляду у Верховній Раді на поточному тижні, вкотре попросила спікера дати можливість колегам у сесійній залі визначитися із законопроектом №8557 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал», тобто прийняти його в першому читанні. Це надасть можливість нашому комітету продовжити роботу над цим законопроектом у рамках підготовки його до другого читання», - йдеться у повідомлення.

Южаніна також попереджає, що подальше затягування з розглядом законопроекту може призвести до унеможливлення запровадження ПнВК з 1 січня 2020 р., оскільки бізнесу ще потрібно адаптуватися до нової системи корпоративного оподаткування. Не кажучи вже про необхідність дотримання принципу стабільності податкового законодавства, на якій неодноразово наголошували і в сесійній залі, і в середовищі платників податків.

«Модель заміни податку на прибуток підприємств податком на виведений капітал напрацьовувалася в комітеті з 2015 року. Саме восени 2015 р. було зареєстровано законопроект №3357, де ПнВК звучав ще як податок на розподілений прибуток. Це — плід тривалої співпраці з фахівцями, експертами податкової галузі, колегами з Верховної Ради. Поїздки, досвід, який нам вдалося побачити, свідчать, що в Україні потрібно запроваджувати такий податок», - повідомляє Южаніна.

«Разом з цим законопроект системний, дійсно реформаторський, тому потребує ретельного доопрацювання в остаточному варіанті спільно з бізнесом, а на це потрібен час, який невпинно спливає», - підсумовує вона.

 

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»