• Посилання скопійовано

Тимчасове подвійне оподаткування прибутків банків: ВРУ рекомендують прийняти у І читанні закон

Комітет Гетманцева 29 вересня ухвалив рішення про підтримку законопроєкту №9656д про додаткове оподаткування прибутків банків та рекомендував ВРУ прийняти його у І читанні. За пропозицією НБУ вводиться подвійна ставка податку на прибуток (замість 18% буде 36%)

Тимчасове подвійне оподаткування прибутків банків: ВРУ рекомендують прийняти у І читанні закон

29 вересня на черговому засіданні комітету ВРУ з податкової політики було розглянуто законопроєкт №9656д про додаткове оподаткування надприбутків банків та прийнято рішення рекомендувати прийняти ВРУ його у І читанні. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Він наголосив, що після консультацій з НБУ та Мінфіном для уникнення створення нового виду податку підготовлено нову версію.

Так, за пропозицією НБУ запроваджується подвійна ставка податку на прибуток (замість 18% буде 36%). За оцінкою колег, фіскальний ефект буде такий самий, як і в основному: +10 млрд грн на рік. 

Гроші пропонується спрямувати до загального фонду бюджету та на оборону країни.

Передбачається, що податок на надприбуток діятиме протягом 2024 – 2025 років.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»