• Посилання скопійовано

«Контролюючі органи і перевірки» №12(43) | 25.06.2019 р.

Сорок третій лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому

«Контролюючі органи і перевірки» №12(43) | 25.06.2019 р.

Це – дванадцятий з початку року (і сорок третій загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому.

З моменту написання попередньої розсилки минуло майже два тижні, і нам є про що розповісти.

 

Цього разу:

  • розкажемо про чергове оновлення плану-графіка перевірок підприємців та юросіб щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ;
  • дізнаємося, чи вплине реорганізація ДФС на виконання міжнародних зобов’язань України у податковій та митній сферах;
  • проінформуємо про появу плану-графіка перевірок ФСС на ІІІ квартал;
  • поговоримо про набрання чинності нового порядку проведення перевірок з питань працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • з’ясуємо, як ФСС доопрацював проект нового порядку проведення перевірок;
  • нагадаємо, що за травень 2019 року податки слід сплатити не пізніше 27 червня.

Гарного Вам читання!

***

 

Оновлено план-графік перевірок підприємців та юросіб щодо ЄСВ, ПДФО та ВЗ
14 червня ДФСУ оприлюднила оновлені (станом на 14.06.2019 р.):

  • Розділ ІІІ плану-графіка «Документальні планові перевірки фізичних осіб» (завантажити);

  • Розділ IV плану-графіка «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити).

Згідно з ними, у 2019 році податківці планують перевірити 1654 фізособи (лише на одну особу менше, ніж в останньому оновленні за травень) та 349 юросіб з питань ЄСВ, ПДФО та ВЗ (на два більше ніж в оновленні за квітень).

 

Реорганізація ДФС не вплине на виконання міжнародних зобов’язань України у податковій та митній сферах
Реформування ДФС та її розподіл на дві окремі служби, який наразі триває, не впливатиме на виконання міжнародних зобов’язань у податковій та митній сферах. Про це заявив в.о. голови ДФС Олександр Власов під час зустрічі з директором Директорату з питань тарифів і торгівлі Всесвітньої митної організації Лю Піном.

«На сьогодні для ДФС одним із пріоритетів є виконання зобов’язань у митній сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Для цього було здійснено низку заходів, які сприяють діяльності легального бізнесу та спрощенню митних процедур, і, таким чином, забезпечують зростання торговельно-економічних відносин нашої держави», – зазначив Олександр Власов.

 

Зустрічайте плани перевірок Фонду соцстраху на ІІІ квартал 2019 року!
Нагадуємо, що з березня 2019 року відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. Докладніше про ці перевірки ми писали в окремій аналітиці.

При цьому квартальні плани-графіки проведення планових перевірок повинні розміщуватися на веб-порталах Фонду в областях та місті Києві.

Так, на ІІ квартал 2019 року такі плани-графіки були опубліковані 19-20 березня. Про це ми писали тут, а переглянути їх можна в довіднику.

І ось 18-20 червня регіональні Управління Фонду соцстраху оприлюднили Плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на ІІІ квартал 2019 року. Переглянути їх можна ось тут.

 

Новий порядок перевірок Держпраці щодо працевлаштування осіб з інвалідністю – в дії!
Нагадуємо, що на початку червня Уряд затвердив постанову від 05.06.2019 р. №466. Нею внесено зміни до постанови КМУ від 31.01.2007 р. №70 «Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" та "Про зайнятість населення"». А саме затверджено в новій редакції:

  • Порядок зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до виконання нормативу таких робочих місць, визначеного статтею 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні. Переглянути>>

  • Порядок проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю. Переглянути>>

19 червня постанова №466 була опублікована в «Урядовому кур'єрі» №113/2019 і того ж дня вона набрала чинності. Відповідно з цієї дати Держпраці буде перевіряти роботодавців за новими правилами з питань працевлаштування осіб з інвалідністю.

 

Увага! За травень 2019 року податки слід сплатити 27 червня
Сумські податківці нагадали: якщо останній день сплати податку або збору припадає на вихідний або святковий день, то податкові зобов’язання необхідно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Відповідно 27 червня 2019 року є останнім днем сплати податків за травень. А саме:

  • ПДВ платниками, у яких базовий податковий звітний період дорівнює календарному місяцю;
  • акцизного податку;
  • ПДФО з нарахованого, але не виплаченого доходу;
  • ПДФО із загальної суми процентів, нарахованих за травень на поточний або депозитний банківський рахунок; на вклади членів кредитної спілки;
  • військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу;
  • рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
  • рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
  • рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;
  • рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;
  • плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), крім громадян.

 

ФСС доопрацював проект нового порядку перевірок страхувальників
12 червня на сайті ФСС оприлюднено чергову доопрацьовану версію проекту постанови «Про затвердження Порядку перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання». Переглянути його можна тут>>

Цей Порядок визначає підстави, умови та процедуру проведення перевірок правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему перевірок ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»