• Посилання скопійовано

Розмір добових на відрядження, які не оподатковуються ПДФО, планують змінити

У Раді зареєстровано проект постанови про прийняття за основу законопроекту, яким заплановано збільшити розмір добових витрат для відряджень за кордон

Розмір добових на відрядження, які не оподатковуються ПДФО, планують змінити

Автором проекту Постанови від 07.06.2016 р. №2387/П є народний депутат Ніна Южаніна.

Цим проектом постановляється  прийняти за основу проект Закону України "Про внесення змін до підпункту “а” підпункту 170.9.1 пункту 170.9 статті 170 Податкового кодексу України щодо визначення розміру добових витрат на відрядження, які не включаються до оподатковуваного доходу фізичної особи" (реєстр. №2387), який був поданий нардепом О. Кіршом ще у березні 2015 року.

Законопроектом №2387 пропонується до оподатковуваного доходу не включати витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням у межах території України, але:

  •  не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження,
  • для відряджень за кордон - не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро,  установленим Нацбанком, в розрахунку за кожен такий день (зараз - не більше 0,75 мін. з/п на 1 січня звітного року, тобто 1033,50 грн) .

Максимальний розмір добових, які не включаються до оподатковуваного доходу фізособи без документального підтвердження, який діє на сьогодні, дивіться у довіднику >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »