• Посилання скопійовано

Нацбанк посилив захист прав власників платіжних карток

Внесено зміни до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням

Нацбанк посилив захист прав власників платіжних карток

Як повідомляє прес-служба НБУ, правління Нацбанку прийняло постанову від 06.09.2016 р. №382  з метою удосконалення норм Положення №705 та узгодження їх вимог з кращими міжнародними практиками, зокрема законодавством ЄС та правилами міжнародних платіжних систем, у частині захисту прав користувачів платіжних карток.

Відтепер Положення №705 містить вимогу до банків не покладати повну відповідальність на користувача за спірні операції з використанням платіжних карток.

Національний банк України очікує, що запровадження такої вимоги спонукатиме банки удосконалювати рівень обслуговування користувачів платіжних карток та сприятиме зростанню довіри користувачів до використання платіжних карток.

Окрім того, Постановою приведено окремі норми Положення № 705 до законодавства України, що регулюють відносини у сфері електронної комерції, запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму, та розповсюдження зброї масового знищення.

Також Постановою продовжено граничний строк переходу на обслуговування банків – учасників платіжних систем, які користуються послугами процесингових установ-нерезидентів за операціями із застосуванням електронних платіжних засобів на території України до процесингових установ-резидентів.

Постанова набирає чинності з 9 вересня 2016 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »