• Посилання скопійовано

Форма №1ДФ: відображаємо доходи, виплачені фізособам

Податківці роз'яснили порядок заповнення розділі І «Суми доходу, нарахованого на користь фізосіб, і суми утриманого з них податку» податкового розрахунку за формою №1ДФ

Форма №1ДФ: відображаємо доходи, виплачені фізособам

ДФС у Миколаївській області у листі від 13.06.2016 р. №1883/10/14-29-13-01-11 повідомила, що відображення відомостей у розділі І «Суми доходу, нарахованого на користь фізосіб, і суми утриманого з них податку» податкового розрахунку за формою №1ДФ здійснюється таким чином:

у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається дохід, який нарахований фізособі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів;

у графі 3 «Сума виплаченого доходу» — сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом;

у графі 4а «Сума нарахованого податку» — сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику згідно із законодавством;

у графі 4 «Сума перерахованого податку» — фактична сума перерахованого податку до бюджету;

у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізособу — платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Сума виплаченого доходу відображається у розділі І форми №1ДФ без вирахування зі суми нарахованого доходу сум нарахованих податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.

При цьому графи 3, 3а та 4, 4а рядків «Військовий збір» розділу ІІ розрахунку за формою №1ДФ заповнюються аналогічно до відповідних граф розділу І.

*****

Практичні поради щодо заповнення ф. №1ДФ розглянуті в аналітиці >>>

А про особливості заповнення рядка «Військовий збір» в розділі II форми №1ДФ читайте тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»