• Посилання скопійовано

Зміни до декларації з прибутку набрали чинності

Сьогодні, 19 серпня, набрав чинності Наказ №585, яким внесено зміни до декларації з податку на прибуток

Зміни до декларації з прибутку набрали чинності

Нагадаємо, що зміни до декларації з податку на прибуток затверджені Наказом Мінфіну від 08.07.2016 р. №585. Про зміни у самій формі декларації ми писали тут, а детально про оновлені додатки АВ та ЗП тут.

Сьогодні, 19 серпняНаказ №585 опубліковано в "Офіційному віснику України" №63/2016, а отже саме сьогодні зміни набирають чинності.

 

Коли будемо звітувати за новою формою?

Відповідно до п. 46.6 ПКУ, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Наразі податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, є календарні квартал, півріччя, три квартали, рік (хоча більшість платників звітує саме за підсумками року).

З огляду на це, оскільки Наказ №585 опубліковано у серпні 2016 р., вперше нова декларація має подаватися:

  • тими, хто застосовує квартальний звітний період - за підсумками 2016 року;
  • а тими, для кого встановлено річний звітний період - вже за підсумками 2017 року.

Але дуже сумнівно, що податківці будуть так довго чекати. Новий зміст рядку 26 "Авансовий внесок у розмірі 1/12 нарахованої суми податку на прибуток, що підлягає сплаті щомісяця8 або авансовий внесок у розмірі 2/9 податку на прибуток (((додатне значення) рядок 06 + рядок 08 + рядок 10 + рядок 12 + рядок 15 Податкової декларації з податку на прибуток підприємств) х 2/9), що підлягає сплаті до 31 грудня 2016 року"  нової редакції декларації свідчить про те, що  нову форму платники з квартальним звітним періодом повинні будуть подати за підсумками ІІІ кварталу 2016 року. 

А платникам з річним звітним періодом податківці найімовірніше порадять подавати декларацію за новою формою вже за 2016 рік.

Втім, як тільки з’являться офіційні роз’яснення з цього приводу, ми вас обов’язково про це повідомимо!

Новини на тему:

 - Увага! Зміни у декларації з податку на прибуток;

Аналітика від Дт-Кт: як змінилися додатки АВ та ЗП до декларації з прибутку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»