• Посилання скопійовано

Заповнюємо ф. №1ДФ, якщо доходи нараховано та виплачено в різних кварталах

Київські податківці роз'яснили, як відображаються доходи самозайнятих осіб у податковому розрахунку за ф. №1ДФ, якщо такі доходи нараховано та виплачено в різних кварталах

Заповнюємо ф. №1ДФ, якщо доходи нараховано та виплачено в різних кварталах

ДПІ у Шевченківському районі м. Києва нагадує,  що  якщо дохід, який виплачується самозайнятій особі, отримується від операцій, здійснюваних в межах підприємницької або незалежної професійної діяльності, то в податковому розрахунку за ф. №1ДФ заповнюються графи 3 та 3а.

При цьому графа 3 «Сума виплаченого доходу» заповнюється у разі фактичної виплати доходу самозайнятій особі. Наприклад, якщо нарахування доходу було здійснено у лютому місяці (І квартал), а виплату здійснено у квітні місяці (ІІ квартал), то нарахована сума буде відображатись в графі 3а «Сума нарахованого доходу» за І квартал, а виплачена сума буде відображатися в графі 3 «Сума виплаченого доходу» податкового розрахунку за ф. №1ДФ за ІІ квартал.

Графи 4а «Сума нарахованого податку» та 4 «Сума перерахованого податку» не заповнюються, в даному випадку в таких графах проставляються нулі.

Від редакції:  
Відображення зарплати, яка своєчасно виплачується за поточний місяць на початку наступного
У такому разі,  така заробітна плата виплачується у встановлені терміни в наступному місяці, тому повинна бути відображена в №1ДФ за той період, у який входить попередній місяць, за який заробітну плату було нараховано. Наприклад, до податкового розрахунку за I квартал входить заробітна плата за січень, яка нарахована у січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована у лютому та виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні).

Сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу у графі 3, сума нарахованого ПДФО у графі 4а та сума перерахованого до бюджету ПДФО у графі 4 розд. І ф. №1ДФ.

Зверніть увагу! Графи 3, 3а та 4, 4а рядку «Військовий збір»  розділу II ф. 1ДФ заповнюються аналогічно відповідним графам розділу I ф. 1 ДФ.

Джерело: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»