• Посилання скопійовано

Зазначаємо суми у таблиці 1 звіту з ЄСВ правильно

Яку суму ЄСВ необхідно зазначати в рядку 3 таблиці 1 звіту з ЄСВ (додаток 4), якщо за рахунок округлень розраховані показники не відповідають підсумковим значенням таблиці 6 звіту? Консультує ДФС

Зазначаємо суми у таблиці 1 звіту з ЄСВ правильно

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 301.06.01) нагадує, що грошові суми в таблицях звіту з ЄСВ заповнюються в гривнях з копійками. При цьому, вони округлюються до двох десяткових знаків за загальновстановленими правилами.

Таблиця 1 додатка 4 Звіту формується та подається страхувальниками, визначеними п. 1 розд. ІІІ Порядку № 435

Базою нарахування ЄСВ, зокрема, для роботодавців є суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».

Таблиця 6 додатка 4 Звіту призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Показники по рядку 3 таблиці 1 додатка 4 Звіту формуються в «автоматичному режимі» за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення шляхом експорту підсумкових значень із таблиці 6 до таблиці 1 додатка 4 Звіту.

При цьому сума ЄСВ, яку необхідно перераховувати працедавцю, повинна відповідати сумі, яка відображена у рядках 6.1 – 6.14 таблиці 1 додатка 4 Звіту.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»