• Посилання скопійовано

Нацбанк дозволив українцям отримувати електронні гроші з-за кордону

Національний банк надав право користувачам - фізособам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків

Нацбанк дозволив українцям отримувати електронні гроші з-за кордону

Правління Національного банку України прийняло постанову від 10 лютого 2016 року № 65 “Про внесення змін до Положення про електронні гроші в Україні” (далі – Постанова № 65).

Одним із напрямків діяльності Національного банку України  є забезпечення подальшого розвитку роздрібних безготівкових платежів з використанням електронних платіжних засобів, зокрема шляхом забезпечення доступу до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

З цією метою Постановою №65 надано право користувачам - фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків.

Раніше Національним банком України були внесені зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах щодо розширення режиму функціонування рахунків фізичних осіб. Спрощений режим функціонування рахунків фізичних осіб дозволяє цим особам отримувати на поточний рахунок іноземну валюту, переказану із-за кордону,  в тому числі і в результаті погашення електронних грошей, випущених нерезидентом.

Крім цього, Постановою № 65 спрощено процедуру узгодження правил використання електронних грошей для банків-членів/учасників внутрішньодержавних платіжних систем.

Постанова № 65 набирає чинності з 13.02.2016.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»