• Посилання скопійовано

З 10 серпня можна буде купувати і продавати валюту на суму до 150 тис. грн без паспортів (уточнено)

Національний банк України спрощує для населення проведення операцій з готівковою іноземною валютою

З 10 серпня можна буде купувати і продавати валюту на суму до 150 тис. грн без паспортів (уточнено)

На це спрямована постанова Правління Національного банку України № 364 від 02 серпня 2016 року "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України".

Досі фізична особа, яка мала намір здійснити купівлю, продаж або конвертацію (обмін) іноземної валюти на будь-яку суму, повинна була надати документ, що посвідчує особу та її резидентність.

"Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1.9 млрд. дол. США. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку Правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами", - розповідають у НБУ.

Тому з 10 серпня 2016 року, коли постанова № 364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн в еквіваленті без надання документів. При цьому на операції з купівлі іноземної валюти продовжує розповсюджуватися тимчасове обмеження на максимальну суму не більше 12 тис. грн. в еквіваленті на день на одну особу, відповідно до постанови Правління НБУ № 342 від 07 червня 2016 року. 

Вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис. грн лишилася відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Читайте також: Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»