• Посилання скопійовано

Про оформлення працівника за сумісництвом (у тому числі внутрішнім) слід повідомити ДФС

Держпраці роз'яснило, що при прийнятті на роботу на умовах сумісництва (внутрішнього або зовнішнього) обов’язковим є укладання трудового договору та повідомлення про прийняття територіальних органів ДФС

Про оформлення працівника за сумісництвом (у тому числі внутрішнім) слід повідомити ДФС

В консультації на офіційному сайті Держпраці нещодавно зазначило, що сумісництво – це виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.

Таким чином, при прийнятті працівника на роботу на умовах сумісництва (внутрішнього або зовнішнього) обов’язковим є:

 - укладання трудового договору, який оформлюється шляхом видання наказу чи розпорядження власника або уповноваженого ним органу,

надсилання повідомлення про прийняття працівника на роботу до територіальних органів ДФС за місцем обліку, як платника ЄСВ.

На підставі: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»