• Посилання скопійовано

Атестація робочих місць не проводилась: якими можуть бути наслідки?

За непроведення атестації робочих місць керівник підприємства може бути притягнений до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу

Атестація робочих місць не проводилась: якими можуть бути наслідки?

Держпраці в Кіровоградській області роз'яснила: якщо атестація не проводилась, але підприємство здійснює виплату компенсацій і надання гарантій працівникам (додаткові відпустки, підвищення оплати праці, спецодяг і т.д.), при перевірці можуть виникнути питання з приводу правомірності таких виплат (якщо роботодавець перебуває на бюджетному фінансуванні), а також проблеми з оподаткування таких виплат.

Якщо підприємство не проведе атестацію  і не надаватиме працівникам належні гарантії та компенсації, то працівник може звернутися до суду і вимагати відшкодування матеріального і морального збитку. У такому разі відсутність проведення атестації не тільки не врятує роботодавця від відповідальності, але, навпаки стане доказом його провини.

Непроведення атестації робочих місць є порушенням законодавства про охорону праці. Порушник - керівник підприємства – може бути притягнений до адміністративної відповідальності у вигляді сплати штрафу.

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»