• Посилання скопійовано

Прийняття працівника на роботу за контрактом - чи повідомляти податкову?

Мінсоцполітики зазначило, що контракт є особливою формою трудового договору. А норми статті 24 КЗпП та постанови №413 поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору. Отже, повідомляти податкову про прийняття працівника-"контрактника" потрібно

Прийняття працівника на роботу за контрактом - чи повідомляти податкову?

Мінсоцполітики у листі від 29.06.2016 р. №814/13/84-16 нагадує, що згідно зі ст. 24 КЗпП  працівник не може бути допущений до роботи без:

- укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, 

- повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу.

Порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу визначений постановою КМУ від 17.06.2015 р. №413 .

Норми статті 24 КЗпП та постанови №413 поширюються на трудові відносини, тобто коли з працівником укладається трудовий договір. При цьому зазначеною статтею винятків не передбачено.

Контракт відповідно до статті 21 КЗпП є особливою формою трудового договору, у якому зазначені строк його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін тощо.

Отже, враховуючи зазначене, норми статті 24 КЗпП та постанови №413 поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору.

Читайте також: За виправлення помилок в повідомленні про прийняття працівника не штрафують 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»