• Посилання скопійовано

Додаткова відпустка учасникам бойових дій: скоро - за рахунок роботодавців!

Мінсоцполітики повідомило про розроблення законопроекту, яким передбачено оплату відпустки окремим категоріям ветеранів війни за рахунок коштів підприємств

Додаткова відпустка учасникам бойових дій: скоро - за рахунок роботодавців!

Мінсоцполітики у листі від 04.08.2016 р. №430/13/116-16 нагадує, що учасникам бойових дій та інвалідам війни має надаватися додаткова відпустка зі збереженням зарплати тривалістю 14 календарних днів.

Ця відпустка не належить до виду щорічних відпусток, а отже, на неї не поширюються норми, передбачені для щорічних відпусток.

На відміну від щорічної відпустки, додаткова відпустка окремим категоріям ветеранів війни надається:

  • незалежно від відпрацьованого в році часу,
  • один раз протягом календарного року на підставі заяви працівника та посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

Така відпустка не переноситься (не подовжується) на дні тимчасової непрацездатності працівника чи святкові і неробочі дні, що припали на її період. Не використана у поточному році така відпустка на наступний рік не переноситься.

Право на неї працівник може реалізувати протягом календарного року. Конкретний період та черговість її надання визначаються за погодженням між працівником і роботодавцем.

Водночас поки що не внесено змін до ст. 23 Закону про відпустки, якою передбачено оплату цієї відпустки за рахунок коштів роботодавця.

Проте у листі Мінсоцполітики повідомляє, що уже розроблено проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку оплати відпустки окремим категоріям ветеранів війни", яким й будуть внесені такі зміни.

02.08.2016 р. цей проект Закону схвалено Урядовим комітетом соціально-економічного розвитку та з питань європейської інтеграції і найближчим часом буде винесено на засідання Кабміну.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»