• Посилання скопійовано

Акциз в Книзі обліку підприємця на загальній системі оподаткування: роз'яснює ДФС

Податківці нагадують: сума акцизу, включена до вартості проданого товару, зазначається в графі 2 Книги обліку доходів і витрат, проте не відображається в графах 5-8

Акциз в Книзі обліку підприємця на загальній системі оподаткування: роз'яснює ДФС

Перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, визначено пунктом 177.4 ст. 177 ПКУ. Однак, вказаний перелік не містить акцизного збору, включеного до вартості товару та сплаченого під час його придбання.

На це київські податківці звертають увагу у листі від 19.11.2015 р. №1964/14/10-36-17-01.

З огляду на це, підприємець на загальній системі оподаткування у Книзі обліку доходів та витрат суму акцизного збору, у разі її включення до вартості проданих товарів:

  • зазначає у графі 2 «Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності»,
  • не відображає в графах 5-8 «витрати, пов’язані із господарською діяльністю».

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»