• Посилання скопійовано

ДФСУ нагадує: фізособи-підприємці військовий збір не сплачують

Оскільки дохід підприємця, з якого сплачується єдиний податок, не включається до розрахунку оподаткованого доходу, то відповідно категорія осіб, які знаходяться на спрощеній системі звільняються від нарахування та сплати військового збору

ДФСУ нагадує: фізособи-підприємці військовий збір не сплачують

Відповідно до прийнятого Закону України від 02 березня 2015 №211-VIII  внесено доповнення підпунктом 1.7 до пункту 16-1 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі – Кодекс), яким тимчасово запроваджено військовий збір. 

Зокрема, згідно з пп. 1.7. “Звільняються від оподаткування збором доходи, що згідно з розділом IV Кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.51, 165.1.52 пункту 165.1 статті 165 Кодексу”.

Оскільки, підпунктом 165.1.36 пункту 165.1 статті 165 Кодексу встановлено що, дохід фізичної особи – підприємця, з якого сплачується єдиний податок згідно із спрощеною системою оподаткування не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, то відповідно категорія осіб, які знаходяться на  спрощеній системі оподаткування звільняються від нарахування та сплати військового збору.  

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»