• Посилання скопійовано

У разі реалізації підакцизних товарів потрібно оновити РРО з метою відображення акцизу в касовому чеку

Податківці нагадують, що реквізит «Акцизний податок» тепер є обов’язковим реквізитом фіскального касового чеку

У разі реалізації підакцизних товарів потрібно оновити РРО з метою відображення акцизу в касовому чеку

Роздрібні торговці, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, зазначають у касовому чеку окремим рядком розмір ставки акцизного податку, загальну суму такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами, а на початку рядка друкується назва такого податку. Про ці важливі новації повідомила ДФС у Волинській області.

Зокрема, податківці нагадують, що з 11 березня 2016 року чинний наказ Мінфіну від 21.01.2016 року №13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)». Згідно з новим Положенням, реквізит «Акцизний податок» відтепер є обов’язковим реквізитом фіскального касового чеку на товари (послуги) за формою №ФКЧ -1.

«Важливо врахувати, що суб’єкти господарювання, які ще в минулому році відображали в чеках «роздрібний» акциз», пробиватимуть такі чеки й надалі. Їм досить лише звірити їх форму за новими вимогами і за необхідності внести корективи. Виробники касових апаратів повинні випустити  версії програмного забезпечення РРО, які б дозволяли виділяти в чеку «роздрібний» акциз для тих суб’єктів господарювання, які не відображали цей вид податку», - звернула увагу заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Cамі ж суб’єкти господарювання повинні стежити за оновленням Держреєстру РРО, перевіряючи чи внесено до нього нову версію програмного забезпечення для свого касового апарату. Якщо таке ПЗ з’явилося в Реєстрі - негайно уточнити у своєму ЦСО, чи реалізовано в ній можливість виділяти акциз та негайно надати свої касові апарати до ЦСО для оновлення їх внутрішнього ПЗ. Якщо це своєчасно не зробити, то через відсутність у чеку хоча б одного з обов’язкових реквізитів такий документ не прийматиметься як розрахунковий (п.3 розд І Положення №13).

Аналітика на тему:

З 11 березня - нові форми фіскальних касових чеків та звіту про використання розрахункових книжок

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»