• Посилання скопійовано

Списуємо викрадені товарно-матеріальні цінності: що з податковими зобов'язаннями з ПДВ?

ДФС у Чернігівській області розглянула питання щодо нарахування податкових зобов’язань з ПДВ при списанні матеріальних активів та запасів через крадіжку

Списуємо викрадені товарно-матеріальні цінності: що з податковими зобов'язаннями з ПДВ?

ДФС у Чернігівській області у листі від 25.02.2016 р. №661/10/25-01-15-01-09 роз'яснила: якщо платником податку суми ПДВ, сплаченi при придбаннi товарно-матерiальних цiнностей, були вiднесенi до податкового кредиту, то, оскiльки у зв’язку з їх викраденням вони не можуть бути використанi у господарськiй дiяльностi, госпсуб’єкт повинен нарахувати податковi зобов’язання незалежно вiд того, чи встановлено винних осiб та чи стягуються з таких осiб втрати.

При цьому нарахування ПЗ по факту викрадення товарно-матерiальних цiнностей здiйснюється виходячи з вартостi їх придбання та в тому звiтному податковому перiодi, в якому встановлений такий факт викрадення.

Окрім того, платник повинен скласти не пiзнiше останнього дня звiтного (податкового) перiоду, в якому встановлено факт викрадення ТМЦ, i зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну за товарами/послугами, необоротними активами.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»