• Посилання скопійовано

Підприємство може складати зведені податкові накладні за кожною специфікацією окремо

ДФС роз'яснило порядок виписки зведених податкових накладних, якщо умовами договору передбачено часткову попередню оплату в розрізі специфікацій, а відвантаження продукції може відбуватись декілька разів на протязі місяця за кожною специфікацією

Підприємство може складати зведені податкові накладні за кожною специфікацією окремо

ДФС зазначає, що підприємство може складати зведені податкові накладні за кожною специфікації окремо в останній день місяця на різницю між сумою відвантаження продукції та сумою передплати, отриманою за місяць в цілому по даній специфікації.

У разі якщо станом на дату складення останньої зведеної податкової накладної сума коштів, що надійшла на поточний рахунок продавця як оплата (передоплата) за товари/послуги, перевищує вартість поставлених товарів/послуг протягом місяця, таке перевищення вважається попередньою оплатою (авансом), на суму якої складається податкова накладна у загальному порядку не пізніше останнього дня такого місяця.

Крім того, ДФС наголошує, що згідно з п. 201.7 ПКУ, податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).

Тому, у разі отримання передплати в період з 1 по 10 число місяця, якщо проведення відвантаження (по договору, за яким визначено періодичність складання податкових накладних) до кінця місяця не відбулось, нараховуються податкові зобов’язання згідно з п. 187.1 ПКУ та складається податкова накладна у загальному порядку не пізніше останнього дня місяця.

Такі податкові накладні (як зведені, так і сформована на суму попередньої оплати) реєструються постачальником у загальному порядку та дають право отримувачу товарів/послуг на включення сум ПДВ за такими податковими накладними до складу податкового кредиту за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту.

Позиція ДФС щодо окремих питань виписки податкових накладних разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг безперервного або ритмічного характеру  також викладена в листах від 29.01.2016 р. №1723/6/99-99-19-03-02-15, від 11.02.2016 р. №2876/6/99-99-19-03-02-15, від 14.03.2016 №5469/6/99-99-19-03-02-15.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»