• Посилання скопійовано

Особливості декларування збору за спецводокористування

У зв’язку зі збільшенням з 13 січня 2012 року ставок збору за спеціальне використання води в 1,113 разу ДПС України рекомендує в декларації збору відображати дані двома окремими рядками з відповідною приміткою у цих рядках: «з 01.01.2012 до 12.01.2012 включно» та «з 13.01.2012 до 31.03.2012 включно». Тобто з 1 до 12 січня 2012 року включно за ставками зазначеного збору, які діяли з 1 до 12 січня цього року, а з 13 січня до 31 березня 2012 року включно — за новими ставками.

Порядок подання декларації зі збору за спеціальне використання води та сплати податкових зобов’язань у 2012 році не змінився. Суму збору обчислюють наростаючим підсумком з початку року. Одночасно з деклараціями платники збору подають органам державної податкової служби копії дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води.

Декларацію за I квартал необхідно подати до 10 травня 2012 року, а збір сплатити до 18 травня 2012 року. У разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі платниками збору протягом шести місяців органи державної податкової служби застосовують штрафні санкції та подають інформацію про таких платників збору до органів, що видають дозволи на спецводокористування, для скасування виданого дозволу.

Нагадаємо, що починаючи з 1 січня 2012 року збір за спеціальне використання води сплачують і платники єдиного податку.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»