• Посилання скопійовано

Хто є платниками збору за воду у другому півріччі

Чи необхідно подавати податкову декларацію збору за спеціальне використання води за три квартали 2012 року та 2012 рік суб’єктам господарювання, які у першому півріччі були платниками або належали до платників зазначеного збору?

Законом України від 24 травня 2012 року №4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», який набрав чинності з 1 липня 2012 року, внесено зміни до ст. 323 ПКУ.
Згідно з п. 323.1 ст. 323 ПКУ платниками збору є водокористувачі — суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їхні філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи — підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.
Відповідно до п. 323.2 ст. 232 ПКУ не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду тільки для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які перебувають на цій території у той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їхнього житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення тільки власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб ? підприємців та платників єдиного податку.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»