• Посилання скопійовано

Як у додатку 4ДФ зазначати надміру витрачені підзвітні кошти?

У додатку 4ДФ до єдиної звітності за ознакою доходу «118» відображається сума коштів/електронних грошей, отриманих працівником на відрядження або під звіт, які надміру витрачені та не повернуті в установлені строки

Як у додатку 4ДФ зазначати надміру витрачені підзвітні кошти?

Яка сума коштів/електронних грошей відображається в додатку 4ДФ до Розрахунку (вся сума коштів/електронних грошей, що видані на відрядження або під звіт, чи тільки сума коштів електронних грошей, які не повернуті своєчасно)?

ДПС у Черкаській області розповідає, що відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб, наведеного у додатку 2 до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 №4 зі змінами та доповненнями, кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, у тому числі надміру витрачені та не повернуті у встановлені законодавством строки, відображаються у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) за ознакою доходу «118».

Згідно з пп. 164.2.11 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ПКУ.

При цьому пп. 165.1.11 ПКУ передбачено, що не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 ПКУ.

Нормами п. 170.9 ПКУ визначено порядок оподаткування суми надміру витрачених коштів/електронних грошей, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не повернутої у встановлений строк.

Враховуючи викладене, в додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «118» відображається сума коштів/електронних грошей, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, які надміру витрачені та не повернуті в установлені законодавством строки.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»